Agenda
Datum Omschrijving Locatie
02 maart '19
t/m
28 april '19
Expositie schilderijen Els Wijdemans Op de Overloop
25 maart '19 Lezing en excursie poelenwerkgroep Eindhoven: ziektes bij amfibieën de Schop
29 maart '19 Natuur thema-avond jeugd: Op paddentrek de Schop
06 april '19 Natuurwerkochtend voor groot en klein de Schop
09 april '19 Bijeenkomst vluchtelingen en wijkbewoners de Schop
14 april '19 Auto- en fietspuzzelrit
20 april '19 Natuurwerkochtend voor groot en klein de Schop
Winterseizoen in het Wasvengebied

Een dun laagje sneeuw levert serene plaatjes op. Klik op deze foto's van wasvenfotograaf Frans van Beers voor een vergroting.

Dat het Wasven ook tijdens een regenachtige wandeling prachtig is, blijkt wel uit dit filmpje van wasvenfotograaf Jan Vonk.

Vluchtelingen en Nederlanders

Lees hier meer over het project 'Dichter bij Huis' dat in november 2018 van start ging. Tijdens de bijenkomsten maakten vluchtelingen en Nederlanders kennis met elkaar en elkaars cultuur. In 2019 krijgen de bijeenkomsten maandelijks een vevolg. Nieuwe belangstellenden zijn van harte welkom!

» Lees Verder

Natuurbelevingsproject van start gegaan

Het idee bestond al langer, maar er is nu een echte start mee gemaakt: het natuurbelevingsproject. Op 7 december jl. kwam een groep geïnteresseerde vrijwilligers voor het eerst samen in de Wasvenboerderij om te gaan brainstormen. Het idee is dat er binnen Groendomein Wasven, om precies te zijn op de kasteelakker, een weerstation gebouwd gaat worden dat data verzamelt en mogelijk ook levert aan het KNMI.

» Lees Verder

Terugblik Nationale natuurwerkdag 2018

Tijdens de natuurwerkdag is er weer hard gewerkt in het beukenlaantje, bij de Warande en in het achterbos. John Muermans legde deze zonnige dag voor ons vast.

Even voorstellen: Albert Westerling

Albert Westerling is sinds 2 jaar actief als vrijwilliger binnen de hakhoubrigade van het Wasven. Deze groep mensen verricht in het winterseizoen zaagwerkzaamheden in de bossen van het Wasvengebied. Lees hier het interview met Albert.

» Lees Verder

Een das in ons Wasvengebied

Heeft het Wasvengebied er een nieuwe bewoner bij? Na de ontdekking van bijzondere graafsporen vroeg Kees van Gevenbroek een bevriende natuuronderzoeker om cameravallen te zetten. Hun moeite werd beloond met een fantastische 'vangst'.  

» Lees Verder

Biologisch hooi en stro te koop

Er is weer natuurhooi en on-bespoten stro te koop. Het stro is van rogge, van onze graslandjes komt gedroogd, kruidenrijk gras en er is hooi, met de zeis gemaaid en op het land gedroogd. Allemaal puur natuur!

 

» Lees Verder

Fête de la Nature

Natuur en cultuur zijn een geweldige combinatie. Dat bleek wel weer tijdens het Fête de la Nature. Geniet nog even na met het filmpje van John Muermans en met de foto's van Joop de Haas.

Hij is er weer, ons eigen Wasvenbier

Hij staat weer op tap, 'Geen daden maar streken' ons eigen Wasvenbier, gebrouwen door Stadsbrouwerij Eindhoven. Met aalter troshaver van het Groendomein Wasven. Het bier staat op tap en is ook verkrijgbaar in de winkel. Proost!

» Lees Verder

Wasven ook in 2018 officiële trouwlocatie

Wil je op een andere locatie trouwen dan het stadhuis? Geef elkaar het ja-woord op de boomvlonder onder de monumentale plataan of in de tuinderij onder de loofdrager. Ook voor 2018 is het Wasven door de gemeente Eindhoven aangewezen als officiële trouwlocatie.

» Lees Verder

Wasven behoort tot de Geluksplekken van Eindhoven

GelukskoekjesOnze 'gevlekte zuiderling,' de eeuwenoude plataan in 't Wasven die al bekend staat als Wereldboom, is nu ook door studenten van Fontys Hogeschool HRM en Psychologie i.s.m. het Parktheater uitgeroepen tot een van de "geluksplekken" in onze stad!

De bakker kon zijn geluk niet op en heeft speciale gelukskoekjes gebakken. Te koop in de Wasvenwinkel.

» Lees Verder

Volg De Wasvenboerderij op social media

Wil je op de hoogte blijven van wat er zich afspeelt in en rond De Wasvenboerderij? Volg ons op Instagram Facebook of Twitter

Openingstijden januari t/m maart

De winkel is open van:
dinsdag t/m vrijdag van 10:00 - 16:00
zaterdag van 9:30 - 14:00 uur.


De gasterij is open van:
dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur (keuken tot 16:00)
Tijdens deze maanden is er geen diner. Het is wel mogelijk voor groepen om op afspraak bij ons te dineren

Op verzoek is de gasterij ook buiten deze tijden geopend voor speciale gelegenheden. Neem contact op via: 040-7870707
of e-mail gasterij@wasven.nl

Nieuw Wasvenbier

Het Wasven heeft een nieuw bier, genaamd "Een streekje los". Het bier is gebrouwen door de Stadsbrouwerij Eindhoven met rogge van het Wasven. Het is een oranje/rood bier, vol van smaak van 6,6%. Nieuwsgierig? Vanaf 1 februari op de tap verkrijgbaar in de gasterij en op fles in onze winkel.

» Lees Verder

Filmpje door leerlingen

Het bovenstaande filmpje over het Wasven is gemaakt door leerlingen uit de tweede klas van het Lorentz Casimir Lyceum in het kader van het project Quest. De makers zijn: Twanne Haisma, Joudy Diarbakerli, Sophie van den Kerkhof, Ruben Lodewijks en Tijmen de Koning. 

Auto- en fietspuzzelrit

Op zondag 14 april wordt een auto- en fietspuzzelrit georganiseerd voor het hele gezin. De tocht vertrekt vanaf 13 uur bij het Wasven en komt daar rond 16 uur weer aan. De puzzeltocht voert door de mooie plekjes ten zuiden en oosten van Eindhoven. Aansluitend is er een lekker buffet voor alle deelnemers. De kosten bedragen 35 euro per persoon (inclusief koffie, 1e drankje en drie gangen buffet). De opbrengst komt ten goede aan het CKE. De organisatie is in handen van Rotary Eindhoven Noord. Inschrijven kan via nolvanrijsssel@hotmail.com onder vermelding van naam, aantal deelnemers en telefoonnummer.

Bamboe als steun

    

De natuurwerkgroep van Groendomein Wasven heeft stevige bamboestokken te koop. Ze zijn 3 m lang en zeer geschikt als bonenstaken of als steunstokken in de moestuin. Ze zijn per 10 gebonden en een bussel kost € 5,00

Gezellige Kerstmarkt

De sfeer op de Kerstmarkt was weer als vanouds. Mooie kerstspullen, een knutselmarkt, kerst LP's die gratis werden gedraaid - stoppen kostte 25 cent - gluhwijn, warme chocomel, heerlijke verse broodjes uit eigen keuken en uit het bakhuis. En natuurlijk veel live muziek en dans van de kids. John Muermans legde het allemaal voor ons vast ... om nog even na te genieten.

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers werken bij het Groendomein Wasven, omdat ze het een warm hart toedragen. Doe jij dat ook? Er is van alles te doen en we zoeken meer vrijwilligers! Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie?

» Lees Verder

Werkgroep 'Maak het mee' zoekt dringend vrijwilligers

De werkgroep Maak Het Mee heeft dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Wij zijn een enthousiaste groep die openstaat voor nieuwe mensen die - graag zelfs - eigen ideeën inbrengen. We zoeken vrijwilligers voor de workshops "Natuurbeleving" voor mantelzorgers, voor bewoners van Ignatius, GGzE en voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

» Lees Verder

Wasven presenteert biologische stadshoning

Lees hier meer over de biologische stadshonig van het Wasven. Deze werd begin oktober gepresenteerd en is een unicum in Nederland. Voor het predicaat biologisch geldt een strenge keuring en er is in ons land geen enkele andere imker die biologische honing produceert in de stad.

» Lees Verder

Fantastisch seizoen Effenaar 't Wasven

We hebben een fantastische zomer achter de rug en ook weer drie zeer geslaagde edities van Effenaar 't Wasven. John Muermans legde alles vast op film, deze keer geholpen door fotograaf Frans van Beers. 

 

 

» Lees Verder

Hier word je blij van

Het behalen van het EKO-keurmerk vieren we met een nieuw biologisch broodje: 'het blije worstenbroodje'. Dit schrijft de pers erover: indebuurt.nl/Eindhoven en Biojournaal.nl. Trek gekregen? De broodjes zijn te koop in onze Wasvenwinkel.

Wasven goes eco

We weten het natuurlijk allang: de Wasvenboerderij gaat voor lekker, lokaal én biologisch. Maar vanaf nu is het ook aantoonbaar en herkenbaar: we hebben het EKO-keurmerk ontvangen voor ons biologisch brood, onze koffie en onze honing.

» Lees Verder

Werken aan Natuur en samenleving

De provincie Noord-Brabant wil natuur verbinden met mens en economie. Ze zoekt daarom samenwerking met vrijwilligers, burgerinitiatieven, gemeenten en sociaal ondernemers. De maatschappelijke meerwaarde van natuur staat daarbij centraal. De provincie maakte onlangs dit filmpje over het Wasven.

Op www.brabant.nl/nens vind je meer informatie.

Ommetje digitaal

De wandeling van 3 km door het Wasvengebied, het ommetje is nu te wandelen via de app izi.TRAVEL

Start de wandeling vanaf het terras en volg de blauwe pijlen, of loop willekeurig door het gebied. Wanneer je een bezienswaardigheid benaderd, krijg je automatisch een melding op je telefoon.

De wandeling wordt begeleid met muziek, gecomponeerd door Tom van Hoof.

» Lees Verder

Wasven van Boven in de zomer

Wasven van bovenWasven van Boven, het levert prachtige verrassende beelden op. Zo groen ziet het Wasven er in de zomer uit!
Geniet mee met het filmpje en foto's.

» Lees Verder