Met afstand de groenste

Per 1 juni kan het weer: (h)eerlijk ontspannen op ons mooie terras in het Wasven. De gasterij, winkel, kas, schop en het terras zijn opnieuw ingedeeld zodat gasten onbekommerd kunnen genieten en onze deelnemers, vrijwilligers en medewerkers veilig kunnen werken. Op 1,5 meter afstand uiteraard.

Wat hebben we aangepast?
Wat meteen opvalt is de grote tent aan de achterzijde voor de schop. Dit is de nieuwe (tijdelijke) plek voor de winkel. Hierdoor creëren we extra werkruimte voor onze deelnemers in de bakkerij. Een bijkomend voordeel is dat de winkel meer ruimte biedt aan onze klanten, met inachtneming van 1.5 meter afstand.

De tent is tevens de ontvangstbalie voor het terras. De regels schrijven immers voor dat er een aantal gezondheidsvragen gesteld moeten worden aan onze gasten voordat je op jet terras of in de gasterij plaats kunt nemen. Op het terras is een brede loopruimte vrijgemaakt. De tafels staan op een royale 1,5 meter afstand van elkaar.


Ook in de gasterij staan de tafels ver uit elkaar. De doorgang naar de toiletten is erg smal en dichtbij de looproute van en naar de keuken. Vandaar dat de toiletten zijn verplaatst naar een tent aan de voorzijde van de boerderij. Daar is tevens voldoende ruimte om op 1,5 meter van elkaar te wachten, mocht dat nodig zijn.

Ook in de schop zijn tafels geplaatst om gasten te ontvangen. Daarnaast zijn er extra werkplekken gemaakt voor deelnemers die meewerken in de keuken. Zo kunnen de voorbereidende werkzaamheden zoals wassen en snijden toch plaats vinden en worden gecombineerd met het samenstellen van de groentepakketten voor in de winkel.

Wat is er verder veranderd?
Er zijn een aantal regels waar we aan moeten voldoen. Zo is het voor bezoek aan het restaurant binnen verplicht reserveren. Voor het terras is dat niet verplicht, maar raden we het wel aan.
Reserveer bij voorkeur via het reserveringssysteem op onze website of bel tijdens onze openingstijden met de gasterij. Zo voorkomen we wachtrijen en kunnen we iedereen van dienst zijn.
Bij aankomst zijn alle gasten verplicht zich te melden bij de ontvangstbalie in de winkeltent. Na de gezondheidscheck wordt je begeleid naar je tafel binnen of buiten. Op diverse plaatsen kun je handen wassen en/of deze desinfecteren.

Wat blijft er als vanouds?
Ondanks de extra regels, blijft het Wasven natuurlijk het Wasven. Duurzaam ontspannen en genieten staat voorop. We heten daarom iedereen weer als vanouds welkom. Ons motto voor de komende tijd: Wasven, met afstand de groenste!