Typisch Tongelre, Kerstmarkt op z'n Oud-Tongelres

Datum: 14 december '19

Locatie: de Wasvenboerderij

                                                                    10 jaar kerstmarkt
                                                             100 jaar annexatie van Tongelre

Groot Eindhoven dat is toch pas in 2020, horen we u denken. Klopt helemaal, maar de annexatie van Tongelre vond al een jaar eerder plaats. Vandaar dat de kerstmarkt op zaterdag 14 december in het teken staat van de aanloop naar Groot Eindhoven.

Historische vergadering
Centraal staat de historische raadsvergadering anno 1919 met sleutelfiguren van destijds zoals bv. burgemeester van Engeland. Met een knipoog nemen we u mee naar het belangrijke besluit om Tongelre op te heffen als zelfstandige gemeente.

 

 


De hele gemeenteraad voor het Raadhuis vlak voor de annexatie in 1920

 

Markante figuren
Met name Oud-Tongelre heeft haar dorpse karakter van voor 1920 heel lang weten te behouden met markante plekken en even markante figuren als de 'Vette Hendrik', pastoor Van Amstel, de 'Bisschop', jonkvrouw Mathilde enz. Het zou best kunnen zijn dat u deze personen op de kerstmarkt van zaterdag 14 december a.s. zomaar tegen het lijf loopt. En hier blijft het niet bij, maar wat nog meer dan ? Dat verklappen we niet. Kom zelf een kijkje nemen.

Volop activiteiten
De locatie is uiteraard weer dezelfde, de Wasvenboerderij, Celebeslaan 30, van 13.00 tot 17.30 uur en natuurlijk met de vertrouwde activiteiten. Zo kunnen de (klein-) kinderen die u van plan was mee te nemen, in de kas weer knutselen en kleuren en dit onder deskundige en vooral enthousiaste leiding. Er is een speurtocht die voor elke deelnemer altijd een verrassing oplevert en zijn er dieren te bewonderen. Ook al spreekt het vanzelf, hapjes en drankjes in diverse soorten smaken en uiteraard in overvloed. Wat is een kerstmarkt zonder muziek ? Precies, daarom brengen verschillende muziekgezelschappen kerstliedjes ten gehore, uit alle tijden en streken. Dit alles om u in de juiste stemming te brengen.

We zouden het bijna vergeten, maar bent u tegen die tijd nog op zoek naar een origineel kerstcadeau, dan kunt u terecht bij de vele creatieve standhouders die ook deze keer hun originele producten weer met dezelfde geestdrift aan u willen slijten. Maar ook als u alleen maar uit bent op een keigezellige kerstsfeer, dan is de kerstmarkt van 14 december aanstaande, de 'place to be'.

Hebt u nog vragen over het een en ander, stuur dan een bericht naar: kerstmarktouderaadhuis@hotmail.com .
Tot ziens op 14 december,

Oh ja, een witte kerst kunnen we u ook dit jaar niet beloven, wel een boel gezelligheid.

Organisatie kerstmarkt.