Zeepkistenrace bijeenkomst

Datum: 06 mei '17

Locatie: De Schop

Voordat het zo ver is op 21 mei is er voor potentiële teams en hun bouwers op zaterdag 6 mei een informatieochtend. Tussen 10 en 12 uur zijn er vakmensen aanwezig die kunnen helpen met technische vragen en tips voor een solide wagen. Er zijn materialen zoals assen en wielen verkrijgbaar en er is gratis hout en plaatmateriaal beschikbaar, zolang de voorraad strekt. De bijeenkomst vindt plaats in de "Schop" van de Wasvenboerderij, Celebeslaan 30 te Eindhoven.

Zeepkist bouwen
De zeepkist moet een zelfgemaakt voertuig zijn, dus geen kant en klaar voertuig of omgebouwde skelter. Een zeepkist heeft een stuur maar geen trappers; hij wordt voortgeduwd door één of meer teamleden. Bouwtekeningen zijn op internet te vinden. Ook kunnen we je voorbeelden toesturen. Je kunt bij ons een set met twee assen en vier wielen met luchtbanden aanschaffen tegen kostprijs (20 euro). Zo kun je meteen aan de slag.

Inschrijven voor de race
Inschrijven kan via de mail zeepkistenracetongelre@hotmail.com. Vermeld daarbij de naam van je team en de namen én leeftijd van je teamleden. Na inschrijving ontvang je een bevestiging en een wedstrijdreglement. Hierin staan alle regels en voorwaarden waaraan je team en zeepkist moet voldoen. Voor vragen kun je bellen met 06-20058893.

Lees hier de praktische informatie over de zeepkistenrace.