Pure Food Event: In de bonen

Pure Food Event: In de bonenOp de Wasvenakkers groeien diverse soorten peulen, bonen en erwten. 2016 was immers het jaar van de boon. Bonen zijn eiwitrijk, duurzaam en gezond, maar wat kun je er nu mee? Bezoekers van het evenement konden dit zelf ervaren.

Naast de bekende peulvruchten stond de koffieboon in de belangstelling. Koffiebranders lieten het verschil in boonsoorten proeven en de invloed van het branden en koffie zetmethode, terwijl een barista de lekkerste koffiecreaties maakte.

Natuurlijk hoort ook de cacaoboon in het rijtje thuis. Er was aandacht voor de oorsprong en verwerking van deze tropische boon en er waren de heerlijkste chocoladecombinaties te proeven.

Er waren boeiende workshops en natuurlijk ontbraken onze standhouders niet met bijzondere producten uit de streek en van het land. Verder was er voor iedere bezoeker het gratis boekje 'Blije Boon'.

Historische veldschuur herbouwd

Historische boerenschuurHet is gelukt om een historische veldschuur uit Bavel te behouden en deze te herplaatsen op onze graanakker. Tijdens Pure Food was de bouwplaats te bezichtigen, waren er lezingen over de historie, graancirkels, blije bonen en een expositie van Museum Eindhoven.
Meer over de bouw van de historische veldschuur

 

Het was een prachtig weekend en een geslaagd evenement, zoals dit filmverslag van John Muermans laat zien. 

Of geniet nog even na met het het uitgebreide fotoalbum van Frans van Beers.