Zeepkistenrace

Praktische informatie

De race vindt plaats op zondag 21 mei op de Celebeslaan voor de ingang van het Lorentz Casimir Lyceum. Er wordt een speciaal parcours uitgezet op het nieuwe wegdek (fietsstraat) met hindernissen. Tussen 12 en 13 uur vindt de technische keuring plaats van de zeepkisten. Het programma start om 13 uur. Ieder team rijdt het parcours twee keer. De snelste tijd telt. Er wordt gemeten op honderdste seconden nauwkeurig.

Meedoen
Iedereen kan meedoen. Een team bestaat uit twee tot vier personen. En een zeepkist natuurlijk. Er zijn verschillende categorieën, zodat iedereen een kans krijgt om te winnen:
- jeugd van 4 tot 12 jaar
- jongeren van 12 tot 18 jaar
- volwassenen vanaf 18 jaar
De leeftijd van het oudste teamlid is bepalend voor de categorie waarin je team wordt ingedeeld. Je kunt natuurlijk ook meedoen met je vader/moeder of oma/opa. In dat geval race je mee in de categorie volwassenen. Een zeepkist mag door meerdere teams gebruikt worden. Afhankelijk van de aanmeldingen kan de indeling worden aangepast voor een evenwichtige verdeling.

Driewielerwedstrijd
Speciaal voor kinderen tot en met 4 jaar is er een driewielerrace. Deze vindt om 13.30 uur plaats. Je kunt racen met een kant-en-klare driewieler, deze hoeft dus niet zelf gebouwd te zijn.

Zeepkist bouwen
De zeepkist moet een zelfgemaakt voertuig zijn, dus geen kant-en-klaar voertuig of omgebouwde skelter. Een zeepkist heeft een stuur maar geen trappers; hij wordt voortgeduwd door één of meer teamleden. Bouwtekeningen zijn op internet te vinden. Ook kunnen we je voorbeelden toesturen. Je kunt bij ons een set met twee assen en vier wielen met luchtbanden aanschaffen tegen kostprijs (20 euro). Zo kun je meteen aan de slag. Voor bestellen en vragen kun je bellen met 06-20058893 of mailen naar zeepkistenracetongelre@hotmail.com.

Informatiebijeenkomst
Voor potentiële teams en hun bouwers is er op zaterdag 6 mei een informatieochtend. Tussen 10 en 12 uur zijn er vakmensen aanwezig die kunnen helpen met technische vragen en tips voor een solide wagen. Er zijn materialen zoals assen en wielen verkrijgbaar en er is gratis hout en plaatmateriaal beschikbaar, zolang de voorraad strekt. De bijeenkomst vindt plaats in de "Schop" van de Wasvenboerderij, Celebeslaan 30 te Eindhoven.

Inschrijven
Inschrijven kan via de mail zeepkistenracetongelre@hotmail.com. Vermeld daarbij de naam van je team en de namen én leeftijd van je teamleden. Na inschrijving ontvang je een bevestiging en een wedstrijdreglement. Hierin staan alle regels en voorwaarden waaraan je team en zeepkist moet voldoen. Voor vragen kun je bellen met 06-20058893.

Prijzen
Er zijn leuke prijzen te winnen: voor de snelste racers maar ook voor het team dat de leukste en grappigste zeepkist heeft gebouwd. Verder ontvang je twee consumptiebonnen per teamlid en een blijvende herinnering aan deze nu al historische race. De uitreiking vindt rond 16.30 uur plaats.

Supporters en fans
Iedereen is welkom om te komen kijken op zondag 21 mei. Dus neem je fanclub mee en laat ze je aanmoedigen. Naast de races zijn er te gekke demonstraties en optredens. De muziek wordt verzorgd door DJ Aversto.