Expositie Ineke van Druten en Ineke Kruyt

Datum: 02 november '19

Locatie: de Overloop

Ineke van Druten

Ineke van Druten is 63 jaar. Ze woont al haar hele leven in Slijk-Ewijk in de Betuwe, onder de rook van Nijmegen. Ineke heeft daar een eigen atelier waar ze ook les geeft aan mensen die willen leren tekenen. 'Iedereen kan tekenen, je moet alleen goed kijken naar de vormen en niet teveel denken'.

Zij ontdekte op latere leeftijd haar tekentalent bij het volgen van een cursus. Na verschillende teken- en schilderlessen ontwikkelde ze een voorkeur voor experimenteel werk en dat is zo gebleven. De ene keer realistisch en dan weer gevoelsmatig met abstracte vormen. Zij werkt meestal met acryl maar vindt het erg leuk om bezig te zijn met verschillende materialen in hetzelfde werk. De onderwerpen zijn divers en een eigen stijl is er (nog) niet. Voor deze expositie heeft zij gekozen voor landschappen en speciaal de spectaculaire luchten en wolkenpartijen die zo mooi in het open landschap van Slijk-Ewijk te zien zijn.

Ineke Kruyt

Al enige jaren schildert Ineke Kruyt (1950) in het atelier van Ineke van
Druten.

Voorheen maakte zij aquarellen, maar nu gaat haar voorkeur uit om te
werken met acrylverf.

De kleur intensiteit hiervan spreekt haar nu meer aan. Nog volop zoekend
naar misschien een eigen stijl kiest zij op dit moment voor het maken van stillevens en abstractie.

Het is inspirerend om met andere vormen en materialen nieuwe wegen in te
slaan en daarin is zij nog steeds aan het experimenteren.

 

Opening zaterdag 2 november

De expositie wordt geopend op zaterdag 2 november om 14:00 en is te bekijken tot en met 1 januari 2020 op de Overloop van de Wasvenboerderij.