Expositie Josina van Amsterdam

Datum: 03 november '18

Locatie: Op de Overloop


Kunst is Josina's grote passie. Al van jongs af aan legt zij de wereld om zich heen vast in tekeningen, schilderijen en klei. In 1989 is zij begonnen met het maken van beelden in steen en kreeg zij haar eerste lessen van Lucien van der Eerde. Tegelijkertijd volgde zij een opleiding tot kunstzinnig therapeute, waarin zij enkele jaren een praktijk had.

Over het beeldhouwen zegt zij:
"Elk kunstwerk is een spirituele reis. Het begint met het uitkiezen van de steen. Dan kijken, voelen, luisteren naar de steen. Hakken, vijlen, schuren, alsmaar schuren. Ten slotte in de was zetten. Verbazing en blij dat dit beeld uit een stuk ruwe steen is ontstaan." 

 

Josina wordt geïnspireerd door de mensen om haar heen, emoties, dans en beweging. Ook de natuur en verre reizen zijn een grote bron van inspiratie. Symboliek en mythologie vormen een vaak terugkerend thema in haar werk.

Vanaf 1980 exposeert zij regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werk is het bezit van particulieren en organisaties over de hele wereld. Graag wil zij beelden en verhalen de wereld insturen die een positief effect hebben op de toeschouwer en lezer. Kijk, voel, ervaar en geniet van haar werk!

De expositie is te zien van zaterdag 3 november tot en met dinsdag 1 januari 2019 op de overloop van de Wasvenboerderij.

De expositie start op zaterdag 3 november om 14:00 uur.

Info: www.josinavanamsterdam.nl, facebook.com/josinavanamsterdam
Een deel van de opbrengst van Josina's werk gaat naar goede doelen.