Expositie Roel Verstappen

Datum: 06 juli '19

Locatie: de Overloop

Academie 's-Hertogenbosch

Roel Verstappen, geboren 06-04-1975 en afgestudeerd in 2002 in de autonome richting Academie voor Kunst en Vormgeving 's Hertogenbosch houdt in de zomerperiode een expositie op de Overloop van het Wasven. Hij is woonachtig in Eindhoven.

Diverse thema's

Schilderijen op doek, vormgegeven met behulp van gemengde technieken. Vaak zijn verschillende soorten verf naast elkaar gebruikt en ook wordt van collage gebruik gemaakt. De kleurrijke doeken hebben vaak dieren als onderwerp. Er is veel te zien. Naarmate je langer kijkt zie je steeds meer verwijzingen naar de geschiedenis, maar ook de actualiteit, en ook pop-culture.

Meerdere doeken

Dan weer in ruwe stijl opgezet, dan weer fijn geschilderd ontstaat er een beeldtaal waarin vrije associatie en interpretatie mogelijk is. Een aantal werken bestaat uit meerdere doeken, die hoewel op zichzelf staand, een groter werk vormen. Van daar uit is het maar een kleine stap naar de portretten van schrijvers Burroughs en Kafka. De werkwijze heeft iets van alchemie, maar ook van innerlijk zoeken, en het werk is daar een getuigenis van. Roel is naast schilder ook nog actief als (textiel)zeefdrukker.