Expositie: "Getekend in was. De Bij in de ets."

Datum: 09 mei '20

Locatie: de Overloop

  

Grafiekgroep Nuenen

Grafiekgroep Nuenen bij het Groendomein Wasven. Het Groendomein Wasven heeft de grafiekgroep Nuenen uitgenodigd om een expositie samen te stellen geïnspireerd op de bijen. De grafiekgroep bestaat al sinds de jaren tachtig en is voortgekomen uit het opgeheven CAN in Het Klooster in Nuenen. Tegenwoordig werkt de groep iedere dinsdag gezamenlijk in het hobbycentrum aldaar. Het gezamenlijk bezig zijn met de grafische kunsten, en het uitwisselen van kennis en ervaring is het doel van deze hechte en reeds lang bestaande groep.

Imkerij

Het Groendomein Wasven herbergt een kleine imkerij waar biologische honing wordt geproduceerd (de eerste biologische stadshoning van Nederland). De imkerij is de aanleiding voor de presentatie. De tentoonstelling combineert natuur en cultuur, twee belangrijke aspecten van het Wasven. Iedere deelnemer van de groep heeft een grafisch werk gemaakt met de bijen als inspiratiebron. Daarnaast zijn een aantal prenten te bewonderen die natuur en landschap als uitgangspunt hebben.

Eeuwenoude techniek

De etstechniek is een druktechniek die reeds honderden jaren bestaat en blijft verrassen door voortdurende veranderingen in beeld en techniek met steeds wisselende zienswijzen. Eerder dit jaar heeft de grafiekgroep een tentoonstelling gerealiseerd in woonzorgcentrum De Kronehoef met werken waarin tekeningen van dementerende bewoners als inspiratiebron dienden. Met deze expositie zet de groep een lange traditie voort van gezamenlijke publicaties en presentaties.

De grafiekgroep: Anneke Brenninkmeijer-Govaarts, Pierre Cops, Diana Heijnerman, Inge Hoogendijk, Gerard van der Schoot, Petra Evers, Martin van der Vos, Nollie Mom-Opdam, Jan van de Ven, Henk Baks

*Opening 9 mei om 14:00.