Expositie schilderijen Jan Vlemmix

Datum: 07 juli '18

Locatie: de Overloop

Jan Vlemmix heeft al van jongs af aan grote belangstelling voor tekenen en schilderen. Tijdens zijn opleiding voor leraar leerde hij niet alleen technisch tekenen, maar vooral schetsen en bordtekenen. Die vaardigheden bleken van groot belang voor het schilderen van stillevens, stadsgezichten, watermolens e.d. "Ik streef naar herkenbaar, realistisch werk met een impressionistische toets.", vertelt Jan.

Jan volgde schilderlessen bij het CAN in Nuenen, bij Louis Ector, Lambér van der Velden en door zijn samenwerking met Frans Manders met wie hij – samen met Theo Bemelmans – veel schilderweken beleefde in de Provence, Bretagne en de Dolomieten. Al 15 jaar brengt Jan een schildergroep van het Nuenense hobbycentrum de Dorpswerkplaats de kneepjes van het schildervak bij.

Voor deze expositie heeft Jan gekozen voor Brabantse en Dommellandschappen, enkele landschappen uit Frankrijk, een paar watermolens en bloemstillevens. Hij wenst u veel kijkplezier!


De expositie is te zien van zaterdag 7 juli tot en met zaterdag 25 augustus op de overloop van de Wasvenboerderij. De opening is op zaterdagmiddag 7 juli  om 14:00 uur.