Expositie schilderijen Suzan Kapucu

Datum: 06 januari '18

Locatie: de Overloop

Suzan Kapucu  is geboren in Kurtulus Kasabasi, een mooi dorp in de Egeische regio in het westen van Turkije. Toen ze zes was kwam ze samen met haar moeder en oudste broer naar Nederland, in het kader van gezinshereniging.

Haar interesse voor tekenen begon al op kinderleeftijd: "Zolang ik mijzelf ken ben ik bezig met tekenen. Op het voortgezet onderwijs heb ik vaak de voorkant van de schoolkrant mogen tekenen." 

Ze volgde cursussen bij CKE en lessen bij Carolien de Brouwer en bezocht een aantal jaar de Kunstacademie voor Schone Kunsten Arendonk in België. Door gezondheidsredenen kon ze deze opleiding niet af maken, maar in haar vrije tijd bleef ze tekenen en zichzelf ontwikkelen, met coaching van Elena Lovich.

Suzan tekent en schildert heel gevarieerd: "Ik wil me niet beperken tot een bepaald onderwerp of materiaalgebruik en werk met technieken en materialen die op dat moment mijn werk het beste ondersteunen in vorm, kleur - en sfeeruitstraling. Mijn inspiratie haal ik uit mijn directe omgeving, zoals landschappen, bloemen, dieren, mensen, voorwerpen, folkloristische motieven, eigenlijk alles wat mijn aandacht trekt."

"Ik probeer door zowel tekenen als schilderen door een verfijnde, gekleurde bril naar de aardse zaken te kijken en ervan te genieten en de kijk(st)er mee te laten genieten"

 

De expositie is te zien van zaterdag 6 januari 2018 tot en met zondag 25 februari 2018 op de overloop van de Wasvenboerderij. De opening is op zaterdagmiddag 6 januari om 14:00 uur.