Hoe het werkt

De expositieruimte in de Wasvenboerderij is vooral bedoeld voor Tongelrese amateurkunstenaars met ofwel Tongelrese thema's in hun kunst, of de natuur in zijn algemeenheid.

De expositieruimte bevindt zich op de Overloop van de boerderij. Bovendien kunnen er enkele kunstwerken worden opgehangen in de hal van de boerderij en in ons restaurant Gasterij in 't Ven.

De ruimte op de Overloop leent zich alleen voor het exposeren van tekeningen, schilderijen, foto's en klein keramiek. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden van de ruimte kunt u het beste zelf komen kijken, eventueel met iemand van de Expositiegroep. U kunt daarvoor contact opnemen met Sofie van Ek via 06 5047 0215 of mail naar sofievanek@hotmail.com.

Financiële aspecten

Aan het exposeren zijn voor u geen kosten verbonden. Maar de kunstwerken zijn niet verzekerd en de stichting Groendomein Wasven draagt geen verantwoordelijkheid voor eventuele beschadiging of vermissing van kunstwerken.

Bij een verkooptentoonstelling vragen wij 10 procent van de opbrengst af te staan aan de stichting Groendomein Wasven.

De gang van zaken

U wordt verzocht, voorafgaand aan uw expositie, één of twee foto's van uw kunstwerken ter beschikking te stellen van de werkgroep Communicatie (communicatie@wasven.nl) om gepubliceerd te worden op de website van Groendomein Wasven alsmede in wijkblad Rond 't Hofke. De overige publiciteit regelt u in principe zelf, maar e.e.a. kan in overleg met de Expositiegroep of de werkgroep Communicatie.

Een expositie duurt steeds een kleine twee maanden: van de eerste zaterdag van een maand tot het einde van de volgende maand.

Het opbouwen of inrichten van de expositie gebeurt normaliter tussen 10.00 en 16.00 uur op de donderdag voorafgaand aan de opening. Hierbij is altijd een lid van de Expositiegroep aanwezig.

Opening en openingstijden

De feestelijke opening is op een zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur. De stichting Groendomein Wasven stelt dan 30 koppen koffie of thee gratis ter beschikking. Als u uw genodigden een drankje en hapje wil aanbieden, wordt u verzocht dat tijdig te regelen met de Gasterij.

De expositie kan altijd bezocht worden op tijden dat de Gasterij open is.

Tenslotte

Het afbreken van de expositie dient te geschieden op dinsdag of woensdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Tevens is er dan een evaluatie met een of meerdere leden van de Expositiegroep.