Natuurlijk dineren: 'Brabantse sushi'

Datum: 14 februari '20

Locatie: de Gasterij

De Wasvenboerderij staat voor verantwoord lekker eten. In de reeks "Natuurlijk dineren" laten we je proeven hoe bijzonder dat kan zijn.

De komende maanden verzorgt de gasterij op vrijdagavond een themadiner, bestaande uit vijf gerechten in tapasvorm, aangevuld met een inspirerende toelichting door een gastspreker. Op vrijdag 14 februari is het thema 'Brabantse sushi'.

Japanse sushi met een lokale twist. Met vergeten groente uit Brabant en zeewier uit Zeeland.

Kees Boenders van 'Your Well' weet er alles van. Proef de natuurlijke bronnen uit de zee zoals zeekraal, wakeme en suikerwier in een oosters jasje.

Super gezond én lekker.

   taartje met zeewier (agar)

Het menu
   Vegetarische sushi op z'n Brabants; met bietjes en zoetzure boerenkool
   krokante zeewierkroepoek

   Zeewiersalade van zeesla, Hollandse garnalen, zeekraal en wrap met
   gerookte forel en olijvendressing

   Kombu-bouillon met algennoedels en aardpeer
   zeewierpesto-broodje

   Zeewier/palmkool stamppotje met claresse filet van de green egg
   botersaus met citroengras en nori

   Pannacotta van kokosmelk en agar-agar met zwarte sesamsorbet
   en zilte zeespaghetti

Reserveren
Het avondvullend diner start om 18 uur en kost € 29,50 per persoon. Reserveren gewenst via de website of via gasterij@wasven.nl.