Natuurlijk dineren: 'Opgeweckt'* GAAT NIET DOOR

Datum: 27 maart '20

Locatie: de Gasterij

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moeten cafés en restaurants tijdelijk de deuren sluiten. Deze maatregel geldt t/m 6 april. De gasterij is daarom tot die tijd gesloten. De onderstaande informatie wordt  aangepast zodra er bekend is wanneer deze 'natuurlijk dineren'-avond wel door kan gaan. 

 

De Wasvenboerderij staat voor verantwoord lekker eten. In de reeks "Natuurlijk dineren" laten we je proeven hoe bijzonder dat kan zijn.

De komende maanden verzorgt de gasterij op vrijdagavond een themadiner, bestaande uit vijf gerechten in tapasvorm, aangevuld met een inspirerende toelichting door een gastspreker. Op vrijdag 27 maart is het thema 'Opgeweckt.

 

Voedsel weggooien is zonde. Zeker als je het ook kunt inmaken, drogen, wecken, pekelen en fermenteren. Zo kun je de hele winter genieten van verse groente, vis en vlees.

Wat dacht je bijvoorbeeld van op zuur gezette paprika uit eigen tuin met een plakje pekelvlees?

 

 

Menu
Een heerlijke bouillon van gedroogd eekhoorntjesbrood, met een garnituur van huisgedroogde tomaatjes en kervel.
***
Crostini waarop een rillette de canard, cranberry's en aceto siroop
***
Frisse salade met zoet-zuur van paprika en bakeljauw met een dressing van gefermenteerde knoflook
***
Stoofpotje van zoutvlees met geweckte ratatouille en gerookte aardappel-knol-puree
***
Grand dessert conservee
Brokje parmezaan met appelstroop
Gefrituurde dadel met kataifi
Boeren-moerbeien-jongens
Glaasje appelsap, warm en koud

Reserveren
Het avondvullend diner start om 18 uur en kost € 29,50 per persoon. Reserveren gewenst via de website of via gasterij@wasven.nl

* LET OP!
Op de laatste vrijdagavond van de maand valt 'Natuurlijk dineren' samen met de natuurthema-avond voor de jeugd in de Schop. Op deze avond kun je dit combineren. De kinderen krijgen een aangepast menu tussen 18 - 19 uur. Na afloop van de natuurthema-avond keren de kinderen terug voor een lekkere afsluiting.