Duurzaam inkopen

Stichting Groendomein Wasven is een vrijwilligersorganisatie sinds 1998 en bestaat uit bewoners van de wijk Tongelre. Deze bewoners hebben in 2006 de Wasvenboerderij gekocht om zo het laatste stukje groen in de wijk te behouden. De stichting heeft zichzelf tot doel gesteld het Groendomein op een duurzame manier te ontwikkelen. Sinds november 2007 is de Wasvenboerderij operationeel als multifunctionele accommodatie waarin vrijwilligers, professionals en mensen met een verstandelijke beperking samen werken aan het versterken van de sociale en fysieke leefomgeving.

De Wasvenboerderij herbergt:

  • 3 Multifunctionele vergaderruimtes
  • Biologische Gasterij 
  • Landwinkel en Biologische bakkerij
  • Fair trade koffiebranderij

 

Duurzaam inkopen

Komt u bij ons vergaderen, dan koopt u duurzaam in omdat...

  • Wij goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Op circa 500 meter afstand is een bushalte gevestigd. Vanaf het centraal station bent u in 10 minuten ter plekke. Wij stimuleren het gebruik van de fiets. Hiertoe zijn we aangesloten bij de ANWB-fietsknooppunten route en hebben stallingen en bandreparatiesets beschikbaar. Daarnaast organiseren wij evenemtenten waarin wij het fietsen promoten.
  • Onze inkoop is biologisch en streekgebonden. Dat geldt zowel voor de meel van de bakkerij, als voor de groenten en vlees van de gasterij,
  • Bij elke vergadering krijgt u standaard koffie, thee en bronwater. Alle koffie die bij ons verkocht wordt is fair-trade. De koffie en thee die wij serveren in de gasterij en vergaderarzalen zijn naast fair-trade ook biologisch. Wij schenken ook Earth-Water. Deze leverancier staat 100% van de nettowinst af aan vluchtelingenorganisatie UNHCR, die waterprojecten financiert
  • In de gasterij, bakkerij en koffiebranderij vullen mensen met verstandelijke beperking hun dagbesteding zinvol in. Zij worden begeleid door onze zorgprofessionals van Wasvenzorg.
  • Het groendomein waarop de boerderij gevestigd is, wordt beheerd door vrijwilligers van de stichting. Zij hebben tot doel om op milieuvriendelijke wijze het gebied duurzaam te ontwikkelen, met oog voor biodiversiteit en het terugbrengen van de natuurlijke waterloop in het landschap.


Voor meer informatie of reserveringen graag contact opnemen met gasterij@wasven.nl of 040-7870707.