Natuurlijk dineren

De Wasvenboerderij staat voor verantwoord lekker eten. In de reeks 'Natuurlijk dineren' laten we je proeven hoe bijzonder dat kan zijn. Om de drie weken staat het wisselend weekmenu in het teken van een bijzonder thema. Laat je verleiden met verrassend verantwoorde gerechten.

Tijdens het themaweekend wordt een bijzonder driegangenmenu geserveerd in de gasterij voor € 27,50 op vrijdag, zaterdag én zondag. Exclusief op zaterdag start de avond om 18.00 uur met een inspirerende presentatie door een gastspreker en een proeverij van bijpassende amuses. De interactieve presentatie loopt over in een heerlijk driegangendiner met het thema in de hoofdrol.

Nieuwsgierig? Een week voor aanvang maken we het themamenu bekend via de website of neem de proef op de som en laat je verrassen.

We raden aan te reserveren via gasterij@wasven.nl of 040-7870707. De bijzondere ingrediënten zijn tijdens het themaweekend ook in onze winkel verkrijgbaar, zodat je ook in eigen keuken lekker verantwoord aan de slag kunt.

Natuurlijk dineren in de Gasterij

      

Zaterdag 18 februari Dineren met insecten

Behalve in het Westen staan overal ter wereld insecten op het menu. En nu ook in het Wasven. Insecten bevatten veel eiwitten, vitaminen en mineralen en vergen veel minder landbouwgrond en veevoeder. Insecten zijn niet stekelig, eng en harig maar smakelijk en voedzaam. Ontdek de smaak van sprinkhanen en meelwormen.
De presentatie wordt verzorgd door Annemiek van Dorst.
NB: Dineren met insecten kan alleen op zaterdag en zondag, dus niet op vrijdag. Bekijk hier het menu.

Zaterdag 11 maart Dineren met stadsbier
Lokaal gebrouwen bieren zijn niet alleen hip maar ook heel divers van smaak. Stadsbrouwerij Eindhoven heeft daarin een naam hoog te houden. De koks van het Wasven koken met stadsbier een heerlijk menu, begeleid door een bijpassend biertje. Dat is dubbel genieten. Bekijk hier het menu.
De presentatie wordt verzorgd door David Hendrich van 'Stadsbrouwerij Eindhoven'.

Zaterdag 1 april Dineren van kop tot kont
Biologisch varkensvlees is wel zo verantwoord. Zeker als het ook nog uit de streek komt zoals van 'de Blije Big'. Maar wat te doen met de incourante delen van het varken zoals de wang, nieren, hiel en oren? Die zijn ook verdraaid lekker, zeker als ze klaargemaakt worden op onze 'Green Egg'. Bekijk hier het menu.
De presentatie wordt verzorgd door Nol van Rijssel van 'de Blije Big'.

Zaterdag 22 april Dineren uit de natuur
Planten en kruiden uit de natuur werden vroeger gebruikt als aanvulling op het dagelijks eten. We willen het wildplukken niet stimuleren (anders blijft er geen natuur meer over) maar je wel laten proeven van de gezonde wilde groenten van vruuger. Bekijk hier het menu.
De presentatie wordt verzorgd door natuurkenner Jules Faber.

Zaterdag 13 mei Dineren met zeewier
In Azië is zeewier eten gewoon, bij ons kennen we het alleen van sushi. En dat terwijl zeewier duurzaam gekweekt wordt en heel divers van smaak is. Proef de natuurlijke bronnen uit de zee zoals zeekraal, wakame, zeesla, dulse en suikerwier. Super gezond én lekker. Bekijk hier het menu, deze editie maar liefst vijf gangen!
De presentatie wordt verzorgd door Kees Boender van 'Your Well'.


Natuurlijk dineren bij de Volksuniversiteit Eindhoven

De Volksuniversiteit Eindhoven verzorgt extra lezingen en een cursus die verband houden met Natuurlijk dineren. Op dinsdag 7 maart is er een lezing over insecten en op maandag 15 mei een lezing over zeewier. Op dinsdagavond 2, 9 en 16 mei is er een cursus over oervoeding, moestuinieren en vergeten groenten.
Meer weten? Bekijk hier de flyer over de extra lezingen en de flyer over de cursus oervoeding.