Wij schenken lokaal streekbier

streekbierTrek in een lekker speciaalbier van de tap? Ook daarvoor ben je bij ons aan het goede adres. We schenken (en verkopen in de winkel) speciaalbier van de lokale Stadsbrouwerij Eindhoven. De Stadsbrouwerij heeft voor ons drie bieren ontwikkeld met haver, tarwe of rogge van onze eigen akkers. Deze bieren staan bij ons op tap of zijn in flesjes te koop in de winkel. Het bier wisselt per seizoen. 

 

"Geen daden maar streken"
Ook dit jaar presenteren we, samen met de Stadsbrouwerij Eindhoven, ons Wasvenbier "Geen daden maar streken". Het bier is gebrouwen met Aalter Troshaver van onze eigen akkers. Het is een amberkleurig bier, van 5,7 %. Het bier is op fles verkrijgbaar in onze winkel en vers van de tap in de gasterij. Zolang de voorraad strekt.

"Nog strekeriger bier"
Als het seizoen daar is, brouwt de Stadsbrouwerij "Nog strekeriger bier". Het is een zomers, fruitig witbier van 6% met een Zeeuwse Witte van eigen akker. Dit oertarweras werd met uitsterven bedreigd maar is bezig aan een comeback. Een authentieke tarwe vol smaak. Benieuwd hoe die smaakt? Vraag er naar in de gasterij en in de winkel. 

"Een streekje los"
De Stadsbrouwerij brouwt dit bier met rogge van het Wasven die op de Warande-akker (nabij het spoor) wordt geoogst. "Een streekje los" is een oranje/rood bier, vol van smaak van 6,6%. Met toetsen van karamel, brood met een subtiel bittertje. Nasmaak is mooi moutig en gebalanceerd met de hop, heeft iets weg van bitterkoekjes, aldus de brouwer.

 

De Stadsbrouwerij Eindhoven is dit jaar ook weer present op Effenaar 't Wasven met speciaalbier van de tap.