Kern met Pit 2016

kern met pirt

Het project Veldschuur Wasven deed mee met de wedstrijd Kern met Pit 2016. Dit is een jaarlijkse wedstrijd die georganiseerd wordt door de Koninklijke Nederlandsche Heide Maatschappij.

Via de wedstrijd Kern met Pit worden bewonersgroepen uitgedaagd om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Waar mogelijk helpt Kern met Pit. Wanneer het is gelukt om het project te realiseren in één jaar, ontvangen ze een bijdrage van 1.000 euro.

Op 21 januari nam Frits van Geffen namens het Groendomein Wasven het predicaat 'Kern met pit' in ontvangst van Anja Verweij. Anja heeft ons vanuit KNHM afgelopen jaar begeleid met het project. Daarnaast zijn we tweede geworden van de provincie Noord-Brabant.

We kijken terug op een gezellige en inspirerende dag, waarbij we andere initiatiefnemers van bijzondere projecten ontmoeten en spreken.

De Bavelse veldschuur stond op de slooplijst om plaats te maken voor een nieuwbouwwijk. In samenwerking met stichting Brabantse boerderij heeft het Groendomein Wasven de Veldschuur gedemonteerd en herbouwd op de Vrije Akker in Tongelre. De Veldschuur krijgt zijn originele functie weer terug: het opslaan van groot materieel en voor de opslag van oogst van de diverse akkers. Denk hierbij aan aardappels, graan en bonen. De Veldschuur ondersteunt hierbij de ontwikkeling van de natuurakkers in het Wasvengebied.

Lees hier meer informatie over het (her)bouwproces van de Veldschuur.

Lees hier over het traject met Kern met Pit 2016