Wandel- en fietsroutes

Heerlijk wandelen rondom de WasvenboerderijGroendomein Wasven is zes hectare groot en bestaat o.a. uit een kasteelpark en een naastgelegen ven. Het is een uniek stukje natuur met eeuwenoude bomen, waaronder rode beuken, platanen en acacia's. In het kasteelpark staat zelfs een plataan waarvan de ouderdom wordt geschat op 350 jaar, een zeldzaamheid in Nederland. Daarnaast is het gebied de verblijfplaats van vele zeldzame planten- en diersoorten. Dit mooie Groendomein ligt op een steenworp afstand van andere mooie gebieden in het rijk van Dommel en Aa, die je te voet of per fiets kunt bekijken.

We hebben verschillende wandeltochten uitgezet van 3, 7, 10, 13 of 16 kilometer. De routes kun je krijgen bij de bar van de Gasterij of via deze pagina downloaden. Indien gewenst kun je de wandelingen lopen met onze speciale Nordic Wasven Walk-stokken! Wandeltochten met een gids zijn ook mogelijk, maar wil je dan wel tijdig reserveren?

 

Wandelingen vanuit de Wasvenboerderij
De volgende wandelroutes / kuierwandelingen hebben we voor je uitgezet, allen met start en finish bij de Wasvenboerderij

Binnenkort ook digitaal?
We willen bovenstaande wandelroutes ook graag dgitaal aanbieden als gpx-file met bijhorende plattegrond. Vind je het leuk om de route te lopen en op te nemen met een gps-tracker, en aan het Wasven aan te bieden, dan kun je deze sturen naar communicatie@wasven.nl. Dank je wel!

* Opent de GPX-file niet als wandeling, dan de GPX-file downloaden dmv rechtermuisknop: link opslaan als .gpx bestand. 

  • Kuieren in Tongelre: gebiedswandelingen van max. 1½  uur. Elk kwartaal een wandeling met gids. Kijk in de agenda voor de datum
  • Er is een Rollatorpad aangelegd voor een rondje Wasven.
  • Wandelgroep 55+ heeft ook een wandelroute binnen het Wasven uitgezet (start Beukenlaantje) met uitgebreide natuurinfo door Loek Ketelaars.  Routebeschrijving
  • Made in Tongelre, een wandel/fietsroute van ongeveer 9 km. langs plaatsen in Tongelre die Vincent van Gogh getekend of geschilderd heeft. Te koop voor 2 euro in de Gasterij.

Fietsroute vanuit de Wasvenboerderij
Gezonde Zorgfietsroute. Een fietsroute van 34 km langs bedrijven en organisatie in de buurt die net als wij bezig zijn met gezondheid en zorg.

 

ANWB knooppunt

Ook is de Wasvenboerderij aangesloten op het knooppuntennetwerk van de ANWB. We zijn een officieel fietscafé. Wilt u zelf een mooie route samenstellen, dan kunnen we u deze websites aanbevelen:

Route.nl (een van de fietsroutes, de Vincent van Gogh Watermolenroute nr 213885, die Vrienden van de Kempen heeft uitgezet, komt langs het Wasven.

 

FALK fietsrouteplanner

 

ANWB Fietsroutes

Wij wensen u veel wandel- en fietsplezier in en rondom ons prachtige Tongelre!

  • het wasvengebied in tongelre