World Cleanup Day

Zaterdag 21 september

Het was een prachtige dag waarop om 9.30 uur wel meer dan 20 enthousiaste vrijwilligers zich meldden om te komen helpen voor een schonere wereld. Er wordt wat rommel zomaar neergegooid, niet nadenkend , onbewust of zelfs of het heel normaal is. Het schoonmaak gebied is ons Groendomein Wasven. 

Op deze dag werden er in meer dan 150 landen schoonmaak acties georganiseerd voor een schonere wereld, om ook nog eens aandacht te vragen voor dit wereldse probleem. We zijn maar een druppeltje, maar doe je niets dan komen al die druppeltjes uiteindelijk ook in de soep van plastic. Dat moet toch stoppen!

Er is in het Groendomein heel wat verzameld van fietsen en onderdelen ervan, tot pizzadozen. Van peuken tot plastic zakken, flessen en blikjes. En pakken niet gegooide kranten. Wel in het bos maar niet in de brievenbus! Wat een zooi! Maar zonder de inzet van de helpers van deze dag lag het er waarschijnlijk nu nog.

Ik wil bij deze dan ook iedereen die er aan heeft bijgedragen de wereld een stukje schoner te maken heel hartelijk bedanken. Namens de natuurwerkgroep van het Groendomein Wasven.

Kees van Grevenbroek

Voor de resultaten, wat er is verzameld in Nederland, en verdere informatie kijk op de site van de World clean up day.