EKO-keurmerk voor onze koffie

De Wasvenboerderij gaat voor lekker, lokaal én biologisch. Vanaf nu is dat ook aantoonbaar en herkenbaar: we hebben het EKO-keurmerk ontvangen voor ons biologisch brood en onze koffie. En daar zijn we best trots op.

» Lees Verder

Guatemala Espresso

De groene bonen uit Guatemala branden wij tot een pittige maar gebalanceerde koffie met tonen van chocolade en een hint van vanille in de afdronk.

Deze koffie is standaard verkrijgbaar in gemalen vorm of als hele bonen. 

De Guatemala espresso is altijd te proeven in onze gasterij. Ook is deze boon een heerlijk ingrediënt voor witte chocolade en porter bier. Beiden zijn verkrijgbaar in de winkel.

» Lees Verder

Ethiopië Sidamo Espresso

De bonen worden door ons subtiel gebrand zodat een frisse en fruitige koffie ontstaat met een volle intense smaak. De koffie is heerlijk romig en heeft een lage zuurtegraad. Geschikt voor zowel espresso als filterkoffie.

Deze koffie is standaard verkrijgbaar in gemalen vorm of als hele bonen, in zakken van 250 of 1000 gram.

 

» Lees Verder

Colombia

De bonen worden door ons medium gebrand tot een volle koffie met een goede balans. Kenmerkend bij deze koffie is de lange nasmaak. Deze koffie is alleen op bestelling verkrijgbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

» Lees Verder

Huismelange

Voor de huismelange worden de Guatamala en Colombia samen met een vleugje robusta gebrand tot een heerlijk gebalanceerde koffie die lekker makkelijk drinkt.

Deze koffie is standaard verkrijgbaar in gemalen vorm in zakken van 250 of 1000 gram.

 

» Lees Verder

Wie zijn wij?

Houd jij van koffie? Wij ook.

Wij zijn de koffiebranders van het Groendomein Wasven. Iedere dinsdag en donderdag is voor ons branddag. In eigen koffiebranderij branden wij fairtrade bonen met veel passie tot de lekkerste koffie. 

   

De meest sympathieke koffie van Brabant
Wat onze koffie echt zo bijzonder maakt, is de samenwerking tussen vakbekwame vrijwilligers, zorgbegeleiders en deelnemers (mensen met een verstandelijke beperking) die de verse koffiebonen branden, malen en verpakken. Echt duurzaam en sociaal dus, waardoor onze koffie net nog wat beter smaakt!

Smaakt het naar meer?
Wilt u ook genieten van heerlijke, vers gebrande koffie; thuis of in uw organisatie? Kom dan langs in de winkel, de gasterij of neem contact met ons op via winkel@wasven.nl of 040 - 787 07 08.

» Lees Verder

Wasvenbier

Eindhoven is twee heerlijke stadsbieren rijker.
Gebrouwen door Stadsbrouwerij Eindhoven met ingrediënten van het Groendomein Wasven: aalter troshaver en Guatemala espressobonen.

 

 

110 Volt Guatemala Espresso
Dit is een limited edition koffie porter bier met Guatemala koffiebonen. Deze porter heeft heerlijke mocca accenten en een toefje creme. Vol en zacht dus, mede door de coldbrew van de espressobonen.

De bieren zijn verkrijgbaar in de winkel.

Koffieworkshop

Op 22 en 23 november vond de koffieworkshop plaats, met daarin het branden van koffie (proeven), het zetten van koffie (zetmethode) en het bereiden van koffie (barista). Deze koffieworkshop werd speciaal aangeboden aan ED club, dit in samenwerking met het Eindhovens Dagblad. Aansluitend stond er een heerlijke lunch klaar met uiteraard koffie in de hoofdrol.

» Lees Verder