EKO-keurmerk voor onze koffie

De Wasvenboerderij gaat voor lekker, lokaal én biologisch. Vanaf nu is dat ook aantoonbaar en herkenbaar: we hebben het EKO-keurmerk ontvangen voor ons biologisch brood en onze koffie. En daar zijn we best trots op.

» Lees Verder

Wie zijn wij?

Houd jij van koffie? Wij ook.

Wij zijn de koffiebranders van het Groendomein Wasven. Iedere dinsdag en donderdag is voor ons branddag. In eigen koffiebranderij branden wij fairtrade bonen met veel passie tot de lekkerste koffie. 

   

De meest sympathieke koffie van Brabant
Wat onze koffie echt zo bijzonder maakt, is de samenwerking tussen vakbekwame vrijwilligers, zorgbegeleiders en deelnemers (mensen met een verstandelijke beperking) die de verse koffiebonen branden, malen en verpakken. Echt duurzaam en sociaal dus, waardoor onze koffie net nog wat beter smaakt!

Smaakt het naar meer?
Wilt u ook genieten van heerlijke, vers gebrande koffie; thuis of in uw organisatie? Kom dan langs in de winkel, de gasterij of neem contact met ons op via winkel@wasven.nl of 040 - 787 07 08.

» Lees Verder

In de serie: Even voorstellen...

Er is een nieuw interview gepubliceerd in de serie: Even voorstellen... Ditmaal is er aandacht voor de koffiebranders van het Wasven. U ervaart het waarschijnlijk als vanzelfsprekend dat u in de Gasterij dagelijks een heerlijke kop koffie kunt drinken, maar wist u wel dat een verdieping hoger iedere dinsdag en donderdag vakbekwame vrijwilligers bezig zijn om de biologische groene bonen te branden en te malen? Lees hier het interview.

» Lees Verder

Koffiemoment Van Zelst

Dinsdag 10 maart bestond de duurzame drankengroothandel Van Zelst, waarmee het Wasven veel samenwerkt, 45 jaar. Dit werd gevierd in de Wasvenboerderij met een bijzonder "Koffiemoment".

» Lees Verder

Guatemala Espresso

De groene bonen uit Guatemala branden wij tot een pittige maar gebalanceerde koffie met tonen van chocolade en een hint van vanille in de afdronk.

Deze koffie is standaard verkrijgbaar in gemalen vorm of als hele bonen. 

De Guatemala espresso is altijd te proeven in onze gasterij. Ook is deze boon een heerlijk ingrediënt voor witte chocolade en porter bier. Beiden zijn verkrijgbaar in de winkel.

» Lees Verder

Ethiopië Espresso

De bonen worden door ons subtiel gebrand zodat een frisse en fruitige koffie ontstaat met een volle intense smaak. De koffie is heerlijk romig en heeft een lage zuurtegraad. Geschikt voor zowel espresso als filterkoffie.

Deze koffie is standaard verkrijgbaar in gemalen vorm of als hele bonen, in zakken van 250 of 1000 gram.

 

» Lees Verder

Huismelange

Voor de huismelange worden de Guatamala en Colombia samen met een vleugje robusta gebrand tot een heerlijk gebalanceerde koffie die lekker makkelijk drinkt.

Deze koffie is standaard verkrijgbaar in gemalen vorm in zakken van 250 of 1000 gram.

 

» Lees Verder