Wie zijn wij?

Koffiebranderij

Op de overloop van de Wasvenboerderij bevindt zich de koffiebranderij waar wekelijks koffie met de hand wordt gebrand. Neem op dinsdag- of donderdagochtend eens een kijkje op de overloop, grote kans dat u de branders zelf aantreft tijdens deze branddagen.

Alle zintuigen nodig

Bij het branden stijgt de temperatuur in de groene boon geleidelijk; het vocht verdampt, de boon knapt, droogt en wordt uiteindelijk geroosterd. Dit is een geleidelijk en gecontroleerd proces – waarbij elke seconde telt en alle zintuigen worden gebruikt, en is voor elke boon en elke soort koffie anders. Onze branders zijn vrijwilligers met een speciale brandersopleiding. De fijne kneepjes leren zij in de praktijk.

Dagbesteding voor deelnemers

De versgebrande koffie wordt dezelfde dag door deelnemers van Wasvenzorg gemalen, afgewogen en vers verpakt in het koffieatelier.

De koffie wordt verpakt in een speciale vacuüm verpakking met ventiel, waardoor de (gemalen) bonen kunnen ontgassen, zonder blootgesteld te worden aan zuurstof. Hierdoor blijven de unieke aroma's van onze koffie bewaard en de hoogste kwaliteit gewaarborgd.

Tot slot stempelen de deelnemers de branddatum op de verpakking. De koffie is in gesloten verpakking maximaal 6 maanden houdbaar, wij adviseren 2 maanden om optimaal van de koffie te kunnen genieten.

Local for local

Het Wasven heeft als doel de zorg voor de eigen leefomgeving. Niet alleen in Tongelre maar ook door het verbeteren van de leefomgeving van haar koffieboeren. De groene bonen worden direct, eerlijk en biologisch ingekocht en in de boerderij op duurzame wijze gebrand met groen gas. Dat is pas echt local for local.

Herkomst fairtrade bonen

Al onze koffie is fairtrade en wordt geïmporteerd uit verschillende landen waardoor een breed assortiment ontstaat. Zo is er espresso, melange en biologische koffie verkrijgbaar. Er wordt met uitzondering van de melange, alleen gebruik gemaakt van arabica bonen.

Sociaal maatschappelijk verantwoord

De opbrengst van de Wasven koffie gaat naar de activiteiten van Stichting Groendomein Wasven. Dat is nog eens écht sociaal en maatschappelijk verantwoord koffie drinken!

Op de koffie?

Waar je deze heerlijke en verantwoorde koffie kunt drinken? Gewoon thuis, de koffie is te koop in onze streekwinkel en gezellig in de gasterij waar de baristas een heerlijke koffie of cappuccino voor u maken.

Het is ook mogelijk om deze heerlijke koffie op uw werkplek te drinken, een koffieproeverij of -workshop voor groepen te volgen. Vraag er naar in de gasterij, winkel of neem contact op via winkel@wasven.nl en 040 - 787 07 08.

De mogelijkheden zijn eindeloos en wij als koffieliefhebbers denken graag met u mee!