Nationale Natuurwerkdag 2019

Datum: 02 november '19

Locatie: verzamelen bij de Schop

Op 2 november is er weer de nationale natuurwerkdag en dus ook in het Groendomein Wasven. Dit jaar staat in het teken van de biodiversiteit op ons kleine stukje heide.

Heide is een cultuurlandschap dat dus door de mens is ontstaan, lang geleden. Wil je het in stand houden zal je er iets aan moeten doen, anders wordt het vanzelf bos. Dat willen we hier niet, we willen namelijk juist die kleine landschapselementen behouden. In een open heidegebiedje huizen andere beestjes dan in een bos en dat maakt het juist zo divers.

  
   Bloeiende Hooge heide 2019                                                    Kleine vuurvlinder

 Wat gaan we doen?

We gaan op deze natuurwerkdag
- Amerikaanse vogelkers verwijderen (de bospest).
- Het verdwenen spoorlijntje zichtbaar maken. Dus snoeien.
- We gaan op 3 plekken plaggen, dat wil zeggen: zoden afsteken zodat er nieuwe heide kan groeien en zanderige plekken ontstaan voor bepaalde insecten die daar weer van houden.

 

In het sparrenbos gaan we nieuwe bomen bij planten op de opengevallen stukken. Het sparrenbos is afgelopen 2 jaar door de letterzetter, een kever en zijn larve, om zeep geholpen.

Door verschillende soorten bomen te planten wordt het monotone bos een stuk aantrekkelijker en kan het weer uitgroeien tot een donker bosje.

 

Doe je mee?

Help je mee op deze zaterdag? Meld je dan aan. Op de site van de natuurwerkdag of via natuurwerkgroep@wasven.nl
We beginnen om 9.30 uur . Vanaf 9 uur staat de koffie klaar. Om 12.15 uur is er een pauze met een stoere soep en brood, daarna werken we door tot 14.30 uur om het werk af te ronden.