plantjes afhalen voor zonnebloemenactie/-wedstrijd Tongelre

Datum: 20 mei '19

Locatie: in de Kas tussen 19 en 20 uur

Help je mee de buurt zonniger te maken?

Wat zou het er in Tongelre toch mooi uitzien als in elke voortuin en op elk balkon een zonnebloem zou bloeien. Zullen we dat eens proberen te realiseren met z'n allen?

Wat is de bedoeling?
De werkgroep van Rond 't Hofke en de natuurwerkgroep van het Wasven zaaien de zonnebloemen voor in de kas naast de Wasvenboerderij.

Je kunt van 20 t/m 24 mei tussen 19:00 tot 20:00 uur een zonnebloemplantje gratis op komen halen in de kas. Je krijgt dan ook een korte beschrijving over hoe je de zonnebloem het best kunt verzorgen. Het is de bedoeling dat je de zonnebloem in je voortuin of op je balkon zet.

Dat je meedoet vinden we geweldig maar als je er ook nog in slaagt de hoogste zonnebloem of de zonnebloem met de meeste bloemen te kweken ontvang je een leuke prijs.

Je helpt vogels en insecten
Een mooie bijkomstigheid is dat het er niet alleen zonniger uit ziet in onze wijk, maar het is tevens goed voor allerlei soorten bijtjes, vlinders en andere insecten waar het toch al niet zo goed mee gaat. De pitjes kun je zelf oogsten en opeten, maar het is ook een lekker hapje voor de meesjes en de mussen, dus de vogels!

De voordelen op een rijtje:
- Het maakt de buurt mooier.
- Je helpt de insecten.
- Je helpt de vogels
- en er is weer iets leuks om over te hebben met je buren, toch?


Doe je mee
Doe je mee? De komende maanden kun je in Rond 't Hofke lezen hoe je in aanmerking kunt komen voor een prijs.

Kees van Grevenbroek en Jos Rovers