Natuurontwikkelingen in het Wasvengebied

Bijna 4 jaar geleden is de Lorentzvijver gegraven aan de Celebeslaan: Een bergingsvijver, waar bij piekbuien grote hoeveelheden regenwater kan worden opgevangen. Dit water kan gewoon als schoon water de grond in trekken. (Afgekoppeld van het riool).

Bloemetjes buiten
Door dat afgraven toen, zijn er grondlagen bloot komen te liggen waar allerlei zaden het daglicht gaan zien en een kans hebben te gaan ontkiemen. En het is nu al raak. Er groeit namelijk Kleine Zonnedauw, een klein vleesetend plantje.
Ook Moeraswalstro heeft zich hier gevestigd. Met zijn fijne witte bloemetjes. De gele rolklaver heeft het hier ook al naar zijn zin. Zo komen er steeds meer plantjes te voorschijn.

Leven in en rondom de vijver
Niet alleen plantjes zijn er te zien! Er zitten in het voorjaar heel veel padden en bruine kikkers. Ook de groene kikkers zijn van de partij. Ze kwaken al, als het maar een beetje warm is in mei en juni. En er zwemmen kleine vissen. Daar komt weer de reiger op af. Een buurtbewoner heeft 's morgens vroeg zelfs een ijsvogeltje gezien.

Van het een komt het ander
Zo zie je maar weer, van het een komt het ander. Als gevolg hierop gaat huisfotograaf Frans op pad om al dat moois vast te leggen. Klik hier voor zijn fotoalbum.