Vlinders voelen zich thuis op 't Wasven

Het wasvengebied krijgt steeds meer plaatsen die aantrekkelijk zijn voor vlinders en libellen en andere insecten. Behalve de Idylle, de vlinder- en insectentuin bij de boerderij die in 2015 door vrijwilligers is aangelegd, is er de Hooge Heide in de zuidwesthoek van het gebied, de Wasvenvijver ten zuiden van het bos en zijn er nu ook vlinderweides tegenover het Lorentz Casimir Lyceum,

Tijdens het afgelopen vlindertelweekend heeft de natuurwerkgroep veel soorten vlinders gespot zoals klein koolwitje, citroenvlinder, gehakkelde aurelia, oranje zandoogje, atalanta, distelvlinder, gamma-uiltje, bont zandoogje, dagpauwoog. We proberen alle vlinders, libellen etc. te fotograferen om ze, als nodig, later te kunnen benoemen.

vlindertelweekend 2016vlindertelweekend 2016vlindertelweekend 2016vlindertelweekend 2016

 

De Idylle staat er prachtig bij. Miep en Truus van de natuurwerkgroep houden de tuin elke week bij. De bloemen en planten gedijen uitstekend en bieden tijdens hun bloeiperiode allerlei insecten, bijen en vlinders voedsel. Het resulaat is ernaar: in de vlindertuin zijn al meer dan 20 soorten vlinders geteld.

Ook voor mensen is het een oase van rust. Kom vooral eens een kijkje nemen; deze idylle is het meer dan waard! 


vlinderweide

 

De nieuwe vlinderweides tegenover het Lorentz Casimir Lyceum staan op dit moment nog vol met gras, dit zorgt voor veel stikstof in de grond. In september wordt het gras heel kort gemaaid. Dit gaat ten koste van het gras, maar daarvoor in de plaats komen bloemen.  

 

 

 

De werkzaamheden aan de Idylle vonden plaats in het kader van NL Doet, de vrijwilligersdag van het Oranjefonds. Samen hebben we er iets moois van gemaakt! Nogmaals dank voor dit alles aan de vrijwilligers die hebben meegewerkt.

Vind je het leuk om te helpen bij het onderhoud van onze vlindergebieden, neem dan contact op via natuurwerkgroep@wasven.nl .

 

Kees van Grevenbroek,

namens de Natuurwerkgroep Wasven.