Wie wij zijn: de Natuurwerkgroep

Als Natuurwerkgroep proberen wij al het groen in het groendomein Wasven op een natuurlijke manier te onderhouden. Ecologisch handelen staat voorop. Dat betekent dat we plant en dier belangrijk vinden en er rekening mee houden. 

De thuisbasis van de Natuurwerkgroep is de Schop, de grote schuur bij de Wasvenboerderij. Wij komen daar iedere maandagavond om 19.00 uur bij elkaar om allerlei 'natuurklussen' te doen. Samen buiten werken in de natuur is niet alleen gezond maar ook leerzaam en gezellig. Ook iets voor u?

  

Werken in de natuur
Enkele voorbeelden van onze bezigheden in de natuur:

  • wandelroutes aanleggen en onderhouden
  • snoeien van hagen en houtopstanden
  • vogelhuisjes ophangen en controleren
  • de jaarlijkse priknick-actie: samen met een grote groep vrijwilligers het groendomein Wasven schoonprikken en daarna lekker eten en drinken aan een Tongelrese koffietafel.

Organisatie wandelingen en natuurthema-avonden
Daarnaast organiseert de Natuurwerkgroep diverse wandelingen en natuurthema-avonden voor kinderen, jongeren en volwassenen. Enkele voorbeelden:

  • seizoenswandelingen (elke keer dezelfde route maar dan met een andere natuurbeleving)
  • kuieren in Tongelre (wandelingen van ongeveer anderhalf uur door vier natuurgebieden in Tongelre)
  • elke laatste vrijdag van de maand natuurthema-avonden voor kinderen van 6 tot 12 jaar (informatieve knutsel- en doe-avonden)
  • elke tweede woensdag van de maand Natuurlijk Tongelre; informatieve natuurthema-avonden voor volwassenen (met bijvoorbeeld een film, lezing of dia's).

Natuureducatie en -voorlichting
De Natuurwerkgroep heeft ook een belangrijke taak in de natuureducatie en natuurvoorlichting door het Groendomein Wasven, bijvoorbeeld tijdens schoolbezoeken en excursies aan 't Wasven of bij grotere evenementen zoals het Pure Food Event.

 

 

 

In kaart brengen van de Tongelrese natuur
Tenslotte verzamelt de Natuurwerkgroep via waarnemingen allerlei gegevens over de Tongelrese natuur.

 

 

 

 


Wilt u de Natuurwerkgroep van 't Wasven ondersteunen of wilt u meer informatie? Mail dan naar: natuurwerkgroep@wasven.nl of bel naar 040-7872864. Kees van Grevenbroek staat u graag te woord!
Of kom eens langs op een maandagavond, u bent van harte welkom!