Groendomein Wasven

Het groendomein Wasven omvat zes hectare cultuur- en natuurhistorisch groen in het stadsdeel Tongelre te Eindhoven. Midden in het groendomein ligt een langgevelboerderij die in 2006 door de stichting Groendomein Wasven is aangekocht, gerestaureerd en verbouwd tot een multifunctionele accommodatie. Sinds 1998 is de stichting een vrijwilligersorganisatie die voor een groot gedeelte bestaat uit bewoners van de wijk Tongelre. De stichting heeft tot doel het groendomein Wasven te behouden en te versterken via duurzame ontwikkeling.

» Lees Verder

Maatschappelijk Verantwoord Teamuitje

Groene daden uitje

Samen met collega's de handen uit de mouwen steken voor het goede doel? Spreekt u dit aan? Bij het Groendomein Wasven bent u aan het goede adres voor een teamuitje een dagje klussen in het Groene Hart van Tongelre: Groendomein Wasven!

Wasven van Boven in de zomer

Wasven van boven

Wasven van Boven, het levert prachtige verrassende beelden op. Wellicht binnenkort een bewoond ooievaarsnest. Geniet mee met het filmpje en foto's.

» Lees Verder

Even voorstellen: Frans en Ans Langenhuijsen

portret frans en ans

Iedereen die regelmatig op 't Wasven komt kent ze: Frans en Ans Langenhuijsen. Al jarenlang zijn ze verbonden met de Wasvenboerderij en het Groendomein. Zij stellen zich voor in de serie interviews met medewerkers en vrijwilligers van het Wasven.

» Lees Verder

Jaaroverzicht 2019

2019 was een jaar met veel ontwikkelingen en activiteiten in en rondom de Wasvenboerderij.
Kijk hier voor ons jaaroverzicht. 

De overzichten van de voorgaande jaren vind je onder 'Lees verder'.

» Lees Verder

Het Wasven bezit de ANBI status

Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Het hebben van een ANBI-status heeft een aantal belastingvoordelen. Zo zijn giften aan een ANBI aftrekbaar van de inkomsten- en vennootschapsbelasting, en hoeft een ANBI geen belasting te betalen over erfenissen en schenkingen.

» Lees Verder

Privacyverklaring

Stichting Groendomein Wasven, stichting Wasvenboerderij en stichting Wasvenzorg, gezamenlijk aangeduid als het Wasven, zijn gevestigd aan de Celebeslaan 30 te Eindhoven. Het Wasven is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

» Lees Verder

Ook in 2015 Zilveren Duurzaamheidskeurmerk voor het Wasven

Zilveren keurmerk 2014Ook in 2015 is de Wasvenboerderij uitgeroepen tot Zilveren Duurzame Ondernemer van 2015! De gemeente reikte het zilveren keurmerk uit aan de hele Wasvenboerderij. Zowel de winkel, bakkerij, koffiebranderij, keuken en Gasterij werden beloond voor hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

» Lees Verder

Provinciale oorkonde 'Groen bedrijf van de maand'

Groendomein Wasven is in oktober 2016 door de provincie benoemd tot 'Groen bedrijf van de maand'. Alfred van Kempen ontving afgelopen dinsdag uit handen van gedeputeerde Johan van den Hout de provinciale oorkonde.  

» Lees Verder

Volg Wasven op social media

Wil jij goed op de hoogte blijven van alles wat zich afspeelt in en rondom de Wasvenboerderij? Volg ons op instagram facebook of twitter