Groendomein Wasven

Het groendomein Wasven omvat zes ha. cultuur- en natuurhistorisch groen in het stadsdeel Tongelre te Eindhoven. Midden in het groendomein ligt een langgevelboerderij die in 2006 door de stichting Groendomein Wasven is aangekocht, gerestaureerd en verbouwd tot een multifunctionele accommodatie. Sinds 1998 is de stichting een vrijwilligersorganisatie die voor een groot gedeelte bestaat uit bewoners van de wijk Tongelre. De stichting heeft tot doel het groendomein Wasven te behouden en te versterken via duurzame ontwikkeling.

In de monumentale langgevelboerderij zijn de volgende partners actief:

  • de stichting Wasvenzorg verzorgt dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. De deelnemers helpen mee in de bakkerij, de koffiebranderij en de winkel.
  • de stichting Wasvenboerderij, een maatschappelijk verantwoorde horecaonderneming. De Gasterij werkt met regionale, fairtrade en biologische producten, uiteraard ook uit de eigen bakkerij en koffiebranderij. Naast professionals werken er mensen met een verstandelijke beperking.
  • stichting Groendomein Wasven is eigenaar en gebruiker van haar eigen ruimtes: een groenwerkplaats, een multimediaruimte, de Overloop (een expositieruimte) en een kinderstudio.

De Wasvenboerderij heeft een landelijk gelegen terras, 14 parkeerplaatsen en is ook toegankelijk voor mensen met een functiebeperking. Alle ruimtes zijn rookvrij.
Honden mogen niet naar binnen, maar er staan drinkbakken op het terras en er zijn speciale haken waar u de hond aan vast kunt maken.

Arrangementen

Bedrijven en instellingen kunnen een of meerdere ruimtes per dag(deel) huren, al dan niet in combinatie met een activiteit en/of de culinaire kwaliteiten van de Gasterij.
Bij de boerderijmeester kunt u alle informatie krijgen. Kijk hier voor meer informatie en tarieven.