Natuurkruiden

Bij het Wasven kun je verse, bijzondere keukenkruiden voor de lekkerste gerechten kopen, óf voor in je tuin. Heel bijzonder, want de meesten zijn niet te koop in de supermarkt.

Niet alleen heel lekker, maar ook goed voor de natuur (voedsel voor vlinders en bijen). Bij elke kruidplantje krijg je ook informatie over standplaats, smaak, soort vlinder/bij.

€ 1,75 per potje, en 3 stuks voor € 5,-Haal de natuur in je keuken én tuin!

» Lees Verder

Wasven presenteert biologische stadshoning

Lees hier meer over de biologische stadshonig van het Wasven. Deze werd begin oktober gepresenteerd en is een unicum in Nederland. Voor het predicaat biologisch geldt een strenge keuring en er is in ons land geen enkele andere imker die biologische honing produceert in de stad.

» Lees Verder

Even voorstellen: Maaike Kruijt

In de serie interviews met medewerkers en vrijwilligers van het Wasven dit keer een interview met Maaike Kruijt. Drie dagen per week kun je Maaike vinden in de groenten- fruit- en kruidentuin, de kas of op een van de akkers. Daar coördineert zij alle werkzaamheden.

» Lees Verder

Fotoalbum van de tuinderij

Foto album van de tuinderij
In de tuin gebeurt van alles. In dit album houden we de activiteiten van de tuin bij.

Bijen houden op je dak

Bijen op het dak

Bijen houden in de stad is zeer succesvol. De opbrengst is vaak groter dan bij een plattelandsimker. Lees verder voor het interview met Ton de Moel, een van de nieuwe stadsimkers van Eindhoven.

» Lees Verder

Bezoek basisschool de Boog

De kinderen van bassischool de Boog waren bezig met het project "groeien en bloeien." In dat kader bezochten ze onze moestuin.

» Lees Verder

Openingstijden

aanbiedingen

Verse groente, kruiden, eetbare én sierplanten uit eigen tuinderij: Je kunt terecht bij de vrijwilligers in de kas op maandag- en donderdagmiddag. Op andere dagen staat er voor de winkel een kar met diverse kruidenplantjes en zijn de aardappels in de winkel verkrijgbaar.
Wilt u kleingeld en een eigen tas meenemen?

Ecologische moestuin

Naast en achter de Wasvenboerderij hebben we een ecologische moestuin.

De gekweekte producten worden gebruikt in de Gasterij, en natuurlijk door de vrijwilligers en deelnemers die in de tuin werken.

Biologische moestuin

» Lees Verder

Van ecologisch naar biologisch

Bij het Wasven werken we zo duurzaam en natuurlijk mogelijk. Zo gebruiken we geen kunstmatige meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Maar we willen verder en hopen in februari 2018 het predikaat 'biologisch' te mogen hanteren en het Eko-keurmerk te mogen voeren. 

» Lees Verder

Vrijwilligers aan het werk in de moestuin

Vrijwilligers aan het werk in de moestuin

Vrijwilligers aan het woord in het filmpje dat in 2011 over onze moestuin is gemaakt. 

» Lees Verder

Kijkje in de moestuin

Dit filmpje geeft een beeld van de werkzaamheden in de moestuin, beginnend bij het zetten van palen en het omspitten van de grond. Het filmpje is gemaakt door John Muermans.

» Lees Verder

Ecologische tuinderij officieel geopend

Opening ecologische tuinderij

Op 17 mei 2013 is onder grote belang- stelling onze ecologi- sche tuinderij officieel geopend. Daarnaast werd het gouden beukennootje uitgereikt.

Het beheerplan is getekend en o ja, de bijen hebben ook weer een eigen onderkomen!

» Lees Verder

Oogst uit de moestuin

Ondertussen groeien de meest bijzondere en prachtige groenten in de moestuin.

Kijk hier voor een korte foto-impressie.

 

 

 

 

» Lees Verder