Bakhuisgroep bakt in het bakhuis

bakhuisje

bakhuisjeEen bakhuisje iets van vroeger? Inderdaad, maar het functioneert nog prima hoor!

Tijdens evenementen op 't Wasven worden er broden en andere bakkerijproducten gebakken in het oude bakhuisje tegenover de Wasvenboerderij.

Kom maar eens een kijkje nemen!

Bijzonder brood

En het is bijzonder brood: het brood is gerezen met zuurdesem in plaats van gist. Dit heeft een aantal voordelen.

Het brood is langer houdbaar, bovendien is zuurdesembrood beter voor de spijsvertering. Zuurdesem bestaat uit meel met water, eventueel aangevuld met een zoetmiddel. Zuurdesembrood heeft vaak een krokantere korst dan gistbrood, wat het brood lekkerder maakt. En het is veel steviger dan gistbrood zodat het vrijwel niet kruimelt tijdens het snijden.

Kom eens kijken (en proeven)!
Kijk hier voor een fotoreportage uit het bakhuisje

Hier zie je de broden gebakken worden: