Even voorstellen: Jochem van Wetten

In de serie interviews met medewerkers en vrijwilligers van het Wasven dit keer een interview met Jochem van Wetten, een van de bakkers van het Wasven. Dagelijks zorgen zij, samen met deelnemers, voor verrukkelijk vers brood en gebak in de winkel en de Gasterij.

Ik ben bakker Jochem, en ik ben banketbakker in de bakkerij van het Wasven. Vóór ik daar kwam heb ik 17 jaar in een bakkerij in Gemert gewerkt en een jaar in Deurne.

Ik heb verschillende opleidingen gehad tot banketbakker en chocolatier, en via een oud-klasgenoot kwam ik bij het Wasven terecht. Ik was zoekende naar iets wat wel met mijn vak te maken had maar toch net weer even wat anders was dan standaard. Dat heb ik gevonden bij het Wasven.

Ik probeer steeds mooie nieuwe producten voor in de winkel te bedenken die ik wil laten aansluiten op het gedachtengoed van het Wasven. Behalve het maken en bedenken van het assortiment, begeleid ik ook deelnemers van Wasvenzorg, en ik laat ze meedenken in het proces. Ik probeer kennis aan ze over te brengen, en het mooie is dat ik van sommige deelnemers zelf ook veel kan leren. Dat is iets wat je in een reguliere bakkerij natuurlijk niet hebt.

 
Het omgaan met de deelnemers ervaar ik als een supermooie bijkomstigheid, wat het werk bij het Wasven voor mij extra leuk maakt.