Koffieworkshop

Waar bestaat een lekkere kop koffie eigenlijk uit? Dat ontdekten ED abonnees tijdens de koffieworkshop op 22 en 23 november, exclusief georganiseerd voor de ED club.

De koffiebranderij bevindt zich op de Overloop van de Wasvenboerderij, waar wekelijks handmatig biologische koffie wordt gebrand. Bij het branden stijgt de temperatuur in de groene boon geleidelijk; het vocht verdampt, de boon droogt, knapt en wordt uiteindelijk geroosterd. Dit proces luistert nauw en is voor elke soort koffie anders. De branders zijn vrijwilligers met een speciale brandersopleiding. De fijne kneepjes leren zij in de praktijk.

De koffie wordt meteen na het branden door deelnemers gemalen, afgewogen en vers verpakt in het koffieatelier en voorzien van de branddatum. De groene bonen worden fair trade en biologisch ingekocht en in de boerderij op duurzame wijze gebrand met groen gas. Dat is pas echt local for local.


Bekijk hier het digitale foto album van de koffieworkshop.